Composieten

Vakbeurs ESEF lanceert Composietenplein

De toeleveringsvakbeurs ESEF (20-23 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht) krijgt voor de eerste keer een Composietenplein. Dit plein heeft als doel het materiaal composiet met al haar toepassingen onder de aandacht te brengen van het vakpubliek. Apart gepositioneerd om zich te kunnen onderscheiden als materiaal.

De gewichtsbesparing die met composiet bereikt kan worden, is reden om niet alleen in consumenten- maar ook B2B producten méér composiet in te zetten. Stilaan ontdekken steeds meer segmenten composiet als materiaal en ervaren de voordelen. Tijd om dit ook een podium te geven op ESEF, de vakbeurs voor toeleverend Nederland. Floris de Zwart, Brandmanager ESEF & TechniShow: “Nederland heeft een krachtige maakindustrie met veel gespecialiseerde toeleveranciers. Dan wil je ook kunnen praten met specialisten die problemen kunnen oplossen en dienen alle materiaalkeuzen vertegenwoordigd te zijn op ESEF. Met deze verbreding geven we de bezoeker nog meer mogelijkheden in zijn zoektocht naar de beste toeleverancier voor hem.”

Intrinsieke voordelen
Marcus Kremers, voorzitter van CompositesNL: “Composieten hebben veel intrinsieke voordelen, zoals lichtgewicht, corrosievrij, superieure structurele eigenschappen en vormvrijheid. Met recente ontwikkelingen op het gebied van automatisering en industrialisatie gaan de kosten omlaag en kunnen composieten in veel meer markten en toepassingen gebruikt worden. Brancheorganisatie CompositesNL juicht dit toe en is verheugd dit op het Composietenplein op ESEF verder uit te kunnen dragen.”

Op het Composietenplein zullen de volgende negen bedrijven vertegenwoordigd zijn:

  1. 1D Composites B.V.
  2. CNC Freestechniek
  3. Composite Structures B.V.
  4. CompositesNL
  5. Fatol Kunststoffen BV
  6. Kühne Industrie B.V.
  7. Lightweight Structures B.V.
  8. Pontis Engineering bv
  9. TenCate Advanced Composites

Naast het aanbod zullen er inhoudelijk ook enkele sessies in de theaters plaatsvinden waar men door middel van workshops en praktijkcases de kracht en veelzijdigheid van composiet leert kennen.

De vakbeurs ESEF is het centrale en interactieve platform voor industriële toeleveranciers in de (maak)industrie. ESEF focust zich voornamelijk op: industrieel toeleveren, industrieel uitbesteden, productontwikkeling en engineering (technische ontwikkeling). Binnen ESEF kunnen de vakbezoekers verschillende materialen met elkaar vergelijken: metaal, kunststof, rubber, aluminium, en nu ook composiet.